1. We starten met een intake

Tijdens de afspraak aan de Rivierenhof 2 bij Bikefitlab/Praktijk Bovenal in Groningen doen we eerst een intake en bespreken daarin de mogelijke huidige klachten, wensen en relevante medische geschiedenis. De gehele bikefit zal +/- 3 uur duren.

2. Lichamelijk onderzoek (screening)

Vervolgens doen we een lichamelijk onderzoek om te onderzoeken hoe de mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit van alle gewrichten in het lichaam is. Eventueel volgt een uitgebreide diagnostiek naar de lichamelijke ongemakken. Door een screening te doen van het gehele lichaam, kunnen we al een indicatie geven hoe de fietspositie in grote lijnen zou moeten zijn.

3. Analyse van de fietspositie

Daarna analyseren we pas de fietspositie. Hierbij maken we 2D beelden van zowel de zij-, voor-, als achterzijde.

4. Bespreken huidige fietspositie

Na deze eerste analyse bespreken we met u de knelpunten van de huidige fietspositie. Hierbij nemen we u mee in het denkproces, zodat u begrijpt waarom en welke veranderingen gedaan worden.

5. Afstelling aanpassen en nieuwe analyse

Vervolgens passen we de huidige afstellingen aan en analyseren we opnieuw. Voor het aanpassen van uw nieuwe fietspositie is het in sommige gevallen beter om andere materialen op uw fiets te monteren. Wij beschikken niet over alle materialen, maar een aantal onderdelen kunt u gelijk bij ons aanschaffen. De kosten van de bikefit zijn exclusief materialen. Echter is dit niet vanuit een commercieel oogpunt en dus betaalt u niet de hoofdprijs hiervoor.

6. Uitgebreide analyse van de schoenplaatjes

Naast het aanpassen van de huidige afstellingen voeren we een uitgebreide analyse van de schoenplaatjes uit.

7. Uitgebreide rapportage (inclusief video’s en foto’s)

Tot slot ontvangt u een uitgebreid rapport die u in de toekomst kunt gebruiken bij aanschaf van een nieuwe fiets of bezoek aan een paramedicus. Dit rapport ontvangt u samen met video’s en foto’s van uw huidige en nieuwe fietspositie.

Krijg een indruk van Bikefitlab met een video impressie: